Αντιμετώπιση μισθολογικών αιτημάτων των Ελλήνων Αστυνομικών

Αντιμετώπιση μισθολογικών αιτημάτων των Ελλήνων Αστυνομικών

Αρ. Πρωτ. 9804/26.01.2011

Προς Υπουργούς:

- Προστασίας του Πολίτη

- Οικονομικών

 

Η υποβάθμιση που διαρκώς δέχονται οι Έλληνες αστυνομικοί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με μισθολογικά θέματα που αφορούν στον κλάδο τους, είναι μεγάλη. Οι αδικίες και η άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι αστυνομικοί, με την ονομαστική μείωση των αποδοχών τους, έχει αναστατώσει τον κλάδο, βλέποντας ότι τα επιδόματά τους που κατακτήθηκαν με αγώνες, να μειώνονται διαρκώς από την συνεχιζόμενη  επιθετική πολιτική της Κυβέρνησης. Μετά τις συνεχείς μειώσεις στον μισθό τους, αλλά και την περικοπή των επιδομάτων τους, οι αστυνομικοί ανησυχούν έντονα για την πορεία του κλάδου τους.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, το έργο των οποίων είναι σημαντικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο, δεν ζητούν εξαίρεση ή κάποια ειδική μεταχείριση. Τα μόνο που ζητούν είναι δικαιοσύνη και ισονομία για όλους. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημά τους και να αποκαταστήσουν την αδικία που υφίστανται έναντι των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, αναφορικά με την άνιση περικοπή επιδομάτων και δώρων. Οι Έλληνες αστυνομικοί αποτελούν ένα κρίσιμο και ιδιαίτερα σοβαρό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και οφείλει η Πολιτεία να γίνει κοινωνός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να αποκαταστήσουν την αδικία που υφίστανται οι Έλληνες αστυνομικοί και να αντιμετωπίσουν θετικά τα δίκαια μισθολογικά αιτήματά τους;

Απαντήσεις Υπουργείων